GRATIS
Proef lidmaatschap

Vraag nu
snel aan!
Lees meer

eGym.

Fitness van de toekomst nu al bij Bodyflash in Woudenberg

Wij zijn super enthousiast en overtuigd over de nieuwe eGym apparatuur. Daarom willen we graag dat zoveel mogelijk mensen het zelf gaan ervaren. Toch is het wel spannend en soms een klein beetje intimiderend al die nieuwe toestellen. Een ervaring lezen van iemand kan daarbij helpen. Ingrid  traint met de eGym apparatuur en is razend enthousiast. Tijd om het zelf te gaan ervaren?

Spannend, een nieuw fitness concept! Wat deed je besluiten om te trainen met eGym?

Toen ik de e-mail had gelezen waarin eGym werd aangeprezen was ik eigenlijk direct enthousiast en nieuwsgierig. Ik had er nog nooit van gehoord en heb het toen uitgebreid bekeken op internet. Het feit dat je weer eens op een andere manier bezig bent vond ik heel aantrekkelijk. Ik heb direct gereageerd, want ik dacht het gaat vast storm lopen.

De meeste mensen trainen met een bepaald doel. Had jij een doel voor ogen voordat je begon aan de eGym?

Mijn doel is altijd geweest het op peil houden van mijn conditie. In je hoofd denk je dat je alles kan, maar dat loopt niet altijd gelijk op met de werkelijkheid. Hoe je het ook wendt of keert, op een gegeven moment moet je toch erkennen dat iets je meer moeite kost. En het is fijn dat je daar wat aan kunt doen.

Het is een uitdagend circuit, was je al een fanatiek sporter voordat je begon te trainen met de eGym?

Nee, een fanatiek sporter was ik zeker niet. Ik ging vroeger nooit naar een sportschool. Ik deed altijd wel veel aan beweging. wandelen, jazzballet, acrobatiek, gewoon omdat het heel leuk was om te doen. Toen was ik helemaal niet bewust bezig met mijn conditie. Nu werk ik daar wel gericht aan en ben dus in de sportschool beland.

Een circuit van fitness apparaten kan ook een beetje intimiderend zijn. Hoe was je eerste ervaring?

Ik vond het juist niet intimiderend. Het was eigenlijk meteen leuk. Lekker overzichtelijk ook.  

Was je snel gewend aan alle verschillende toestellen?

Ik had voordat ik aan eGym begon natuurlijk al meerdere toestellen in de fitness-zaal gedaan. Dan ben je eigenlijk al direct gewend aan de verschillende toestellen van eGym. Ik vind het heerlijk dat ik niet hoef na te denken hoe ik ze moet instellen. Je gaat zitten, logt in, en starten maar. 

De eGym apparatuur houd je resultaten nauwlettend in de gaten en stemt de training steeds af op jouw behoefte, hoe beviel dit?

Voor mij werkt het heel stimulerend dat ik steeds kan zien hoe ik het er vanaf breng. Je ziet je eigen vorderingen. Als je dan na elke periode van 6 x keer ziet dat je vooruit bent gegaan, geeft dat toch een kick. Ik moet daar zelf wel om grinniken, alsof je een kind blij maakt met een snoepje. Maar zo werkt het kennelijk!

Twee keer in de week, 30 minuten trainen. Klinkt als muziek in de oren! Is het goed vol te houden?

Zeker het aspect dat je kort maar intensief traint is voor mij helemaal top. Het is grappig om te merken dat het mij nu veel minder moeite kost om te gaan trainen. Ik was daar zelf wel verbaasd over. Voorheen lag het toch meer in de sfeer van “ik sleep mij naar de sportschool want ik móét”. Een reden om niet te gaan, was vaak al snel gevonden.

Wat vond je het leukst aan het trainen met de eGym?

Een aantal dingen vind ik leuk aan eGym: Je traint met een andere concentratie. Je bent gefocust op het schermpje en de curve die je goed moet volgen. Dat maakt het net een spelletje. Omdat het in rustige bewegingen gaat ben je ook heel geconcentreerd op die beweging. Of je je houding goed hebt. Of je de juiste spieren spant of juist niet. “Slordig” trainen is er niet bij.

Dat werkt héél goed voor mij. 

Dan de overzichtelijkheid. Een vast aantal toestellen. Inloggen, de machine stelt zichzelf in, 1 minuut per toestel en dan weer door. En dat 2 rondjes lang. Heel prettig allemaal.

En nu waar het natuurlijk allemaal om gaat, wanneer begon je resultaat te merken en voldeed het aan je verwachtingen?

Al na de eerste rit van 6x trainen in drie weken bleek bij de krachtmeting dat ik flink in opgaande lijn zat. Hartstikke leuk. Dat stimuleert enorm. Ook bij de 2e periode van 3 weken was ik nog verder vooruit gegaan. Ik verwacht dat dit waarschijnlijk stabiliseert op een gegeven moment. Het gaat mij erom dat mijn conditie goed blijft en dat gaat op deze manier prima lukken.

Heb je een sporttip voor aankomende eGym sporters?

Spreek een proefles af, dan weet je gauw genoeg of het iets voor je is. Voor mij werkt het in ieder geval echt!

Personal Training
fixed-col-3-img1

Wil je effectief trainen maar vind je het lastig om gemotiveerd te blijven? Heb je graag persoonlijke ondersteuning bij het realiseren van je doelen? Voel je je niet op je gemak in een sportschool maar wil je wel graag trainen? De personal trainers van Bodyflash helpen je verder! In vorm komen én blijven is een kwestie van volhouden, van discipline. Dat lukt niet altijd in je eentje. Personal training is dan de effectiefste manier om te trainen.

LEES MEER
Less mills
fixed-col-3-img1

Bodyflash geeft natuurlijk ook lessen van fitnessgrootheid Les Mills. Wil je afslanken en je spieren verstevigen? Ga aan de slag met Bodypump! Op zoek naar een combinatie van fitness en yoga? Train dan je body én mind met Bodybalance. Of werk in een gevarieerde les aan je kracht, coördinatie, beweeglijkheid en een positieve instelling met Bodyvive! De lessen van Les Mills staan bekend om hun intensiteit en effectiviteit. Snel resultaat dus!

LEES MEER
Afslanken
fixed-col-3-img1

Afslanken, maar dan met gezond en lekker eten? Met ons BenFit-programma boeken we al jaren resultaat. BenFit is geen dieet, maar een combinatie van gezond eten en gericht bewegen. Benieuwd? Lees snel verder over BenFit!

LEES MEER

Welk lidmaatschap past bij jou?

Wil jij ontdekken welk lidmaatschap het beste bij jou past?

Lees meer Gratis proeflidmaatschap
logo-ico