GRATIS
Proef lidmaatschap

Vraag nu
snel aan!
Lees meer

Rots & Water


ROTS & WATER

Rots & Water is de naam van een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs, Rots & Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema. Het wordt momenteel wereldwijd ingezet in de begeleiding van kinderen.
KIDZPOWER
Bodyflash werkt voor dit programma samen met Kidzpower. Kidzpower is van Rots & Water docent Annemarie Sluijter. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Annemarie: 06 45641252 info@kidzpower.nl  www.kidzpower.nl

Weerbaarheid
Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheid- en uiterst effectief anti-pest-programma. Het onderscheidt zich van andere programma’s door de meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief. De training van weerbaarheid gaat hand in hand met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.

Inhoud van de training
Pesten is een groot probleem. Een probleem voor het kind, maar ook voor de ouders en de school. Kinderen onderling kunnen elkaar het leven goed zuur maken. Dit gebeurt ook veel op en rond het schoolplein. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het kind. Gelukkig word dit landelijk erkend en heeft de minister van onderwijs aangegeven dat scholen een belangrijke rol gaan spelen in de preventie ervan.

Voorkomen en aanpassen van pestgedrag
Een zeer belangrijk, fundamenteel thema is het voorkomen van pesten (preventieve werking) en indien aanwezig, het aanpakken van pestgedrag in de klas en school. Rots & Water is een bewezen effectieve anti-pest-methodiek: na invoering ervan zal pestgedrag uit de klas verdwijnen. Wanneer de methodiek schoolbreed ingezet wordt, zal het pesten op de gehele school verdwijnen.

Zelfbewustwording, gevolgen van gedrag
In Rots & Water staat lichamelijke en emotionele bewustwording centraal. Een kind wordt zich bewust van zijn innerlijke kracht. Wat kan ik, wat doe ik en wat veroorzaakt dat. Onze gecertificeerde trainers begeleiden en leren de kinderen hier op een speelse en effectieve manier mee om te gaan en stevig met beide benen op de grond te blijven staan.

Fysiek, mentaal en sociaal
Rots & Water maakt gebruik van een psychofysieke didactiek. Dit houdt in dat er vanuit een fysieke invalshoek, mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven. Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.

Dit ga je leren

 • aangaan van sociale contacten
 • door middel van sport en spel elkaar leren kennen en accepteren
 • bewustwording van goed en kwaad
 • wat voor uitwerking heeft mijn gedrag op een ander
 • concentratie naar vermogen
 • aarden en fysieke balans
 • houding bewustwording
 • saamhorigheidResultaten na de trainingje kunt:
 • grenzen duidelijk aangeven;
 • omgaan met uitdagend gedrag;
 • voelen wat je wel en niet wil;
 • kiezen;
 • jezelf verdedigen;
 • jezelf ontspannen;
 • steviger in je schoenen staan.

Voor wie?
Voor kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar een 11-16 jaar en een groep voor ouders.

Investering

 • Trainingsduur: 10 lessen van een uur
 • Kosten individueel: € 140- per persoon

 

 

Personal Training
fixed-col-3-img1

Wil je effectief trainen maar vind je het lastig om gemotiveerd te blijven? Heb je graag persoonlijke ondersteuning bij het realiseren van je doelen? Voel je je niet op je gemak in een sportschool maar wil je wel graag trainen? De personal trainers van Bodyflash helpen je verder! In vorm komen én blijven is een kwestie van volhouden, van discipline. Dat lukt niet altijd in je eentje. Personal training is dan de effectiefste manier om te trainen.

LEES MEER
Less mills
fixed-col-3-img1

Bodyflash geeft natuurlijk ook lessen van fitnessgrootheid Les Mills. Wil je afslanken en je spieren verstevigen? Ga aan de slag met Bodypump! Op zoek naar een combinatie van fitness en yoga? Train dan je body én mind met Bodybalance. Of werk in een gevarieerde les aan je kracht, coördinatie, beweeglijkheid en een positieve instelling met Bodyvive! De lessen van Les Mills staan bekend om hun intensiteit en effectiviteit. Snel resultaat dus!

LEES MEER
Afslanken
fixed-col-3-img1

Afslanken, maar dan met gezond en lekker eten? Met ons BenFit-programma boeken we al jaren resultaat. BenFit is geen dieet, maar een combinatie van gezond eten en gericht bewegen. Benieuwd? Lees snel verder over BenFit!

LEES MEER

Welk lidmaatschap past bij jou?

Wil jij ontdekken welk lidmaatschap het beste bij jou past?

Lees meer Gratis proeflidmaatschap
logo-ico